1. Home
  2. Microcash Handleiding
  3. Bestellen
  4. Over het bestellen in Microcash

Over het bestellen in Microcash

Uw bestelling voor een leverancier kunt u volledig binnen MicroCash maken. Als u de order gemaakt hebt, kunt u hem elektronisch versturen naar de groothandel met behulp van Microcash Transfer, of de bestelling per mail versturen.

Hoe wordt een bestelling berekend

MicroCash berekent voor u automatisch een besteladvies. De manier waarop dit gebeurt is afhankelijk van veel variabelen die u zelf kunt instellen, of die wij voor u kunnen instellen.

De rode draad is echter altijd de ingevulde voorraad, de minimumvoorraad en meestal ook de verkoophistorie. Met de minimumvoorraad geeft u primair aan dat u een artikel in het assortiment wilt opnemen. Als de minimumvoorraad niet is ingevuld, zal het artikel niet besteld worden. Daarnaast kunt u met de minimumvoorraad een veiligheidsvoorraad ingeven. De computer berekent het besteladvies zo, dat het aantal artikelen wat u nog op voorraad hebt op het moment van levering van een nieuwe voorraad, gelijk is aan de minimum voorraad. Voor bijna alle artikelen volstaat een minimum voorraad van 1 dus. Alleen voor artikelen waarin u een veiligheidsmarge wilt inbouwen voor het geval dat het artikel sneller verkoopt dan normaal, hanteert u een hogere minimum voorraad.

Het principe van het besteladvies is zo dat u bij het maken van een bestelling kiest voor een periode, bijvoorbeeld twee weken. De computer schat aan de hand van de verkoophistorie in hoeveel artikelen er in die periode verkocht zullen worden. Aan de hand van dit gegeven, de actuele voorraad en de minimumvoorraad wordt dan een advies bepaald.

Naast deze drie variabelen zijn er nog veel meer instellingen die een bestelling kunnen beïnvloeden. Een leverancier kan een al dan niet verplichte bestelveelvoud hanteren waarmee rekening gehouden kan worden. Soms geeft een leverancier extra kortingen bij een hogere regelwaarde, of een boete bij een lage regelwaarde. MicroCash kan zo worden ingesteld dat hier rekening mee gehouden wordt door hardlopende artikelen per staffel te bestellen of om een minimum regelwaarde te forceren bij artikelen vanaf een bepaalde omloopsnelheid. Ook kan rekening gehouden worden met overvoorraad van filialen. Deze instellingen zijn meestal complex. Indien u hier iets aan wilt wijzigen dan kunt u het beste contact opnemen met de helpdesk.

Updated on 7 juni 2022

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT