Opbouw scherm

Als u een nieuwe bestelling gaat maken, dan wordt eerst in een artikel selectiescherm
gevraagd voor welke artikelen u een bestelling wilt maken. Meestal kiest u hier de
leverancier waarbij u wilt bestellen. U ziet daarna het onderstaande scherm:

[Insert screenshot ‘Nieuw besteladvies’]

Belangrijk is het gekozen profiel. U ziet hier dat het gekozen profiel “voor 1 week bestellen” is. U kunt hier ook het profiel voor twee weken en een maand kiezen, of voor alleen voorraden bijvullen kiezen. Het gekozen profiel bepaalt de instellingen die gebruikt worden bij het bestellen. Hier wordt mee bepaald hoe lang in de verkoophistorie teruggekeken moet worden voor het maken van een bestelling, voor hoeveel dagen een besteladvies doorgerekend moet worden, en hoe het bestelprogramma met verpakkingseenheden en regelwaardes om moet gaan. De meest gebruikte instellingen hebben wij in de bovengenoemde profielen al voorgeprogrammeerd, maar er zijn zeer veel instellingen te wijzigen.

Indien u tevreden bent met het gekozen profiel, dan klikt u op F12 Besteladvies genereren. Nadat de computer het besteladvies heeft berekend, komt u in het volgende scherm:

[Insert screenshot ‘Bestelscherm’]

U ziet hier de te bestellen artikelen onder elkaar staan. De kolommen (omschrijving,
inkoopprijs, etc) die getoond worden kunnen worden aangepast, dit wordt later behandeld. In de laatste kolom ziet u het aantal artikelen wat besteld wordt. U kunt met de pijltjestoetsen door deze kolom bladeren en het aantal van elk artikel aanpassen. U ziet in het voorbeeld dat één van de artikelen rood is. Dit komt omdat dit een klantenbestelling betreft, ook hier komen we later op terug. U ziet ook achter sommige artikelen een * staan; dat betekent dat het hier om een gekoppeld artikel gaat. Ook daar komen wij op terug. De bovenste regel is groen. Dit is het geselecteerde artikel, wat wijzigt tijdens het bladeren met de pijltjestoetsen. Dit is het artikel wat u kunt wijzigen en waar onderin het scherm detailinformatie van getoond wordt.

Onder de geselecteerde artikelen staan de historische verkopen van de laatste twee jaar per maand. De bovenste regel is het laatste jaar, de onderste regel het jaar daarvoor. De laatste geheel afgesloten maand staat altijd rechts, zodat u van rechts naar links van nu naar een jaar geleden kunt terugkijken hoe de omzet van het geselecteerde artikel verloopt. Met de regel eronder kunt u zien wat de omzet van dezelfde maand een jaar daarvoor was. Achter het jaartal ziet u de omzet en inkoop van het hele kalenderjaar staan.

In het vak rechtsonder ziet u ook de historie per maand. Voor winkels die niet in een
filiaalmodule zijn gekoppeld biedt dit geen extra informatie. Heeft u echter meerdere winkels, dan ziet u in dit scherm ook de historie van uw andere winkels.

Linksonder staat informatie over regelwaardes, het aantal geselecteerde artikelen en de hoogte van de bestelling.

Updated on 22 juni 2022

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT