Filiaalbestellingen

Als u meerdere filialen hebt, dan kan MicroCash op twee manieren helpen uw logistiek te
optimaliseren.

Enerzijds is het mogelijk om centraal te bestellen voor meerdere winkels. Anderzijds is het mogelijk om bij het berekenen van het advies rekening te houden met overvoorraden van andere filialen, waar u vervolgens een verdeeladvies voor kunt uitprinten.

Bij het starten van het besteladvies kunt u kiezen tussen centraal en decentraal bestellen. Kiest u voor een centrale bestelling, dan kunt u vervolgens de filialen aanklikken waar de bestelling voor bedoeld is. Ook kunt u nog het vinkje rekening met filiaalverdeling aanklikken. In dat geval gaat MicroCash er dus vanuit dat overvoorraden uit de andere filialen verdeeld worden naar de winkels die tekort komen, met een lagere bestelling bij de leverancier tot gevolg.

Indien u een bestelling voor meerdere filialen maakt, dan ziet de bestellijst er als volgt uit:

[Insert screenshot Filiaalverdeling]

De aantal-kolom is hier de totale hoeveelheid die bij de leverancier besteld wordt. Rechts
onder ziet u een uitsplitsing van de bestelling. Bij het geselecteerde artikel ziet u dat er acht stuks besteld worden, omdat twee filialen elk vier stuks nodig hebben. Als u het vinkje rekening houden met interfiliaalverdelingen hebt aangevinkt, dan kunnen er ook getallen onder de nul voorkomen. Dit betekent dat in dit filiaal overvoorraad is, wat naar de andere filialen verdeeld moet worden.

Updated on 22 juni 2022

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT