Setprijzen

F6 Marketing – F3 Setprijzen

Als u korting geeft als een klant een aantal specifieke artikelen tegelijk koopt, dan is er
sprake van een setprijs: een aantal verschillende artikelen voor een vaste prijs. In MicroCash kunt u deze setprijzen instellen, zodat de kassa automatisch de setprijs neemt als de juiste producten gescand zijn.
Om setprijzen in te kunnen voeren kiest u voor ‘F6 Marketing’ in het hoofdmenu en vervolgens ‘F3 Setprijzen’. Het scherm is opgebouwd uit twee onderdelen. In het linker gedeelte worden de sets getoond; het linkergedeelte is bedoeld om de artikelen in de geselecteerde set weer te geven en de set te kunnen wijzigen.

Om een nieuwe set aan te maken drukt u op INS. U moet nu een de naam en de prijs van de set invullen. Als u dit gedaan hebt moet u het eerste artikel kiezen. Vul daartoe in het artikelscherm een zoekopdracht in en kies een artikel uit het zoekresultaat. U wordt nu gevraagd hoe vaak het artikel in de set voorkomt. Voer het gewenste getal in en druk op F12. Hierna zal u gevraagd worden of u nog een product wilt toevoegen aan de set. Als u hierop met F12 Ja’ antwoordt kunt u producten aan de set blijven toevoegen, totdat u op deze vraag ‘Nee’ (ESC) antwoordt. U gaat nu naar het rechter gedeelte van het scherm, waar u de set kunt bewerken. U kunt met de muis in de tekstvakjes van de naam, prijs of aantallen klikken en deze bewerken. Als u een product wilt verwijderen uit de set, dan klikt u op het gewenste product en drukt u op F2. Wilt u een product aan de set toevoegen, dan drukt u op INS.
Als u klaar bent met het aanmaken van de set, drukt u op F12 opslaan. U gaat terug naar de linkerkant van het scherm, waarin u de verschillende sets ziet staan.

Om een set te verwijderen, selecteert u de gewenste set en drukt u op F2. Om een
geselecteerde set te wijzigen drukt u op ENTER. U kunt nu de set op dezelfde manier
aanpassen als u dat tijdens het aanmaken (zie hierboven) hebt kunnen doen. U verlaat het setprijzen scherm met ESC.

Updated on 14 juli 2022

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT