Extra functies klantenpas

Klantenpasscherm naar eigen wens inrichten

F7 Klantenpas – F1 Klanten – CTRL+ALT+V Velden verbergen/weergeven

Indien u hinder ondervind van voor u overbodige velden in het klantenpasscherm, dan kunt u de velden die u niet gebruikt weghalen. Als u in het klantenscherm (in het scherm met persoonlijke informatie, F5) op CTRL+ALT+V drukt, dan krijgt u een lijst met alle velden uit het klantscherm. Zet met een muisknop vinkjes in de hokjes voor de velden die u wilt zien. Bevestig met F12.

Een artikel voor een specifieke klant in bestelling zetten

F7 Klantenpas – F1 Klanten – Klant zoeken – SHIFT+F9 Klantenbestelling specifieke klant

Om voor een klant die u opgezocht hebt in het klantenscherm een artikel in bestelling te zetten, drukt u in het klantenscherm SHIFT+F9. U komt nu in het Klantenbestelling scherm. Met INS kunt u producten toevoegen. Meer over dit scherm kunt u lezen in het hoofdstuk ‘Bestellen’.

Klantenpas overhevelen

F7 Klantenpas – F1 Klanten – Nieuwe pasje scannen / zoeken – CTRL+F2 Overhevelen - Oude pas scannen / zoeken – F12

Het kan voorkomen dat iemand zijn pasje kwijt is en u hem of haar een nieuw pasje wilt geven. In dat geval moet de informatie van de oude pas op de nieuwe pas komen te staan.
Een nieuwe pas heeft immers nog geen geregistreerde omzet. Dit ‘overhevelen’ doet u door eerst in het klantenscherm de nieuwe pas te scannen of te zoeken. Hierna drukt u op CTRL+F2. U kunt nu de oude pas scannen, of u klikt met uw linkermuisknop eenmaal op de knop ‘of zoek de pas op’. Hierna zoekt u de oude pas op door bijvoorbeeld op naam te zoeken.
Als de klant gescand of gevonden is komt u weer in het overhevel-scherm. Druk op F12 om over te hevelen.
U krijgt hierna een waarschuwing, die aangeeft dat alle aanwezige persoonlijke data op het nieuwe pasje zal worden overschreven door de informatie van de oude pas en dat de omzetten en de punten van beide passen bij elkaar opgeteld worden. Als u zeker weet dat u dit wilt, drukt u op F12, anders annuleert u met ESC.

Updated on 14 juli 2022

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT