Dervingslijst

F5 Management – F7 Dervingslijst

Als er artikelen in uw winkel stuk gaan, voor eigen gebruik gebruikt zijn of door diefstal verdwenen zijn, dan moet u de voorraad in MicroCash natuurlijk bijwerken. Om periodiek overzichten van deze vormen van derving te kunnen bekijken, is het nodig dat de voorraad van deze artikelen wordt afgeboekt, waarbij informatie over de derving wordt geregistreerd. Hoe dit moet leest u in het hoofdstuk over het Artikelscherm, in de paragraaf ‘Derving/Diefstal/Retouren registreren’.

De dervingslijst die al deze afboekingen bevat, bereikt u door F7 in het Management menu te kiezen.

U kunt met de pijltjestoetsen door de producten lopen. Met F2 wist u een product uit deze lijst. U krijgt de vraag of het product weer opgeboekt moet worden. Antwoordt Ja door op F12 te drukken, of Nee met ESC.

Met F3 kunt u een lijst printen van bepaalde artikelen. Als u een selectie per leverancier wilt maken, dan vult u de leverancierscode in. U kunt met de vinkjes voor de dervingvormen aangeven welke soorten van derving u op de lijst wilt hebben. Door het vinkje voor datumselectie aan te vinken, kunt u een periode aangeven. U krijgt de lijst met F12 op het scherm, met nogmaals F12 geeft u de printopdracht.

Door in het dervingscherm voor F4 Wis selectie te kiezen, kunt u een selectie uit deze lijst wissen. Via hetzelfde schermpje als waarmee u een lijst print (zie hierboven) maakt u een selectie. U wist de selectie door op F12 te drukken. Bevestig met F12. Er wordt nu gevraagd of u de voorraad weer wilt opboeken. Antwoord F12 voor Ja of ESC voor NEE.

U verlaat het dervingscherm met ESC of F12.

Updated on 14 juli 2022

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT