Terminal

De terminalfunctie in Microcash biedt gebruikers de mogelijkheid om bestanden te verwerken die zijn aangemaakt met externe apparaten zoals een PDA. Deze functie is bijzonder nuttig voor voorraadbeheer en andere gerelateerde activiteiten.


Toegang tot de Terminalfuncties in Microcash

  1. Start het Microcash-systeem op.
  2. In het hoofdmenu klikt u op de knop “management”.
  3. Zoek en klik vervolgens op de knop “terminal”.
  4. Let op! Management > Terminal zal alleen openen als u met bijvoorbeeld uw PDA of Opticon de gescande artikelen hebt verstuurd.

Opties in het terminalscherm

  1. Nadat u het terminalscherm hebt geopend heeft u een aantal mogelijkheden. Houdt er rekening mee dat u meerdere velden kunt aanvinken, dus u kunt dan ook meerdere dingen tegelijk doen met terminalveld. Dit zijn de volgende opties;
  2. Schaplabels klaarzetten – zet schaplabels klaar van alle artikelen in het terminalbestand
  3. Etiketten klaarzetten – zet etiketten klaar van alle artikelen in het terminalbestand
  4. Inventarisatielijst printen – print een lijst van alle artikelen die in het terminalbestand zijn, bijvoorbeeld ter controle.
  5. Saneringslijst genereren – genereer een saneringslijst
  6. Voorraad. Er zijn meerdere voorraadopties. Met bijboeken worden alle gescande artikelen bijgevoegd bij de bestaande voorraad.

Bij afboeken wordt de gescande lijst afgeboekt van de bestaande voorraad.

Vervangen zorgt ervoor dat wat geteld is de bestaande voorraad vervangt (als bijvoorbeeld 6 geteld is van een artikel, en er staat een voorraad van 8 in Microcash in het systeem, dan wordt de voorraad 6).

  • Bestelling maken. Ook is het mogelijk om alle gescande artikelen te bestellen. Na dit aangevinkt te hebben komt een mogelijkheid om een leverancier te kiezen en direct het bestelscherm te openen.

Mochten de gegevens die in management > terminal staan niet meer relevant zijn, dan is het ook mogelijk om direct alle gegevens te wissen met F11 – Gegevens wissen.

Updated on 14 september 2023

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?
Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag, of wil je gewoon graag één van onze medewerkers spreken?
CONTACT SUPPORT