1. Home
  2. Microcash Handleiding
  3. Bestellen
  4. De bestelling definitief maken

De bestelling definitief maken

Wijzigingen kunt u aanbrengen door met de pijltjes naar boven en naar beneden te gaan, en het juiste aantal in te vullen. Indien u een artikel niet wil bestellen, dan vult u bij het aantal een nul in. Bent u hiermee klaar en wilt u de bestelling definitief maken, dan drukt u op F12.

U kunt dan de keuze krijgen of de bestelling wilt maken of alleen een verdeling wilt maken. Is dat het geval, dan kiest u voor Bestelling maken & verdeling printen. Het volgende scherm wordt dan getoond.

In dit scherm kunt u vervolgens opgeven hoe u de bestelling wilt versturen. U kunt de
bestelling elektronisch klaarzetten (voor leveranciers die dit ondersturen), en ook printen, als bestand opslaan of mailen. U kunt een aanvullende tekst op de bestelbrief printen, kiezen of u wel of geen inkoopprijs op de bestelbrief wilt printen, etc.

Indien u in dit scherm op F12 drukt, dan wordt de bestelling definitief gemaakt. U
krijgt nu de vraag te zien ‘’Definitief versturen?’’. Klik nu op JA en u ziet staan
‘’De bestelling van X is succesvol verzonden! Hierna zult u terugkeren naar het
hoofdmenu.

Indien u voor NEE kiest na de vraag ‘’definitief versturen’’ sluit het bestelscherm
en komt er nu in het hoofdmenu van Microcash een melding te staan: ‘’Er staat
een order klaar voor verzending. Klik hier om de bestelling te verzenden.’’ Door
hierop te klikken krijg je een venster met bestellingen die nog verzonden moeten
worden en kunnen in dit scherm de bestelling gewist of verzonden worden.

De bestellinglijst printen

Vaak is het handig om het besteladvies eerst uit te printen, zodat u met de bestellijst de
winkel in kunt om het een en ander te controleren. De bestellijst kunt u uitprinten door naar de menuoptie Bestelling te gaan, en dan voor Bestellijst printen te kiezen. U kunt ook op Shift-F6 drukken. Hiermee wordt de bestelling niet definitief gemaakt!

Updated on 20 februari 2023